STARTER IN DE KIJKER: BELGIAN BREW BROTHERS

De jonge ondernemers hebben een niet te blussen passie voor hun product en ze zijn alvast ook goed geschoold. Thibaut studeerde biochemie en schreef daarnaast nog een thesis over gisting. Mathieu is handelsingenieur. Dat zorgt voor een mooie taakverdeling. Thibaut is meer gefocust op het product, Mathieu meer op het financiële aspect van een zaak runnen. Het broederpaar krijgt bovendien steun van Julie Claerbout (echtgenote van Mathieu Lateur) en van haar broer Emmanuel Claerbout. “Het grote voordeel is dat we elkaar perfect aanvullen, elk met zijn eigen competenties”, zegt Julie Claerbout. “Vandaag hebben we 5.000 biertjes met de naam Julia laten brouwen bij Eutropius in Menen. Het is de bedoeling om ook zusjes van Julia, telkens met een andere smaak, op de markt te brengen. Naast België mag dat ook het buitenland zijn. Export is een prioriteit en we zijn nu volop de mogelijkheden aan het verkennen.”

Belgian Brew Brothers, met standplaats Zwevegem, is in zeker zin een uit de hand gelopen hobby. Thibaut Lateur brouwde al tien jaar biertjes als een vorm van pure hobby, en kreeg daar uit zijn naaste kring ook veel lof voor. Het zette hem aan om samen met zijn broer en aanverwante familie de sprong te wagen naar het echte ondernemerschap.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Basic Square

Julia Belgium

julia@juliabelgium.be

www.juliabelgium.be

+32 476 47 91 13

Belgian Brew Brothers BVBA

Avelgemstraat 96

8550 Zwevegem

BE0677921320

BELFIUS BE52 0689 0709 3709