SUCCESBIER JULIA ZOEKT CROWDFUNDERS.

Het succesbier Julia is op zoek naar 10.000 euro via crowdfunding. Het originele en smaakvolle aperitiefbier -dat in de zomer van 2017 werd gelanceerd – moet er een broertje of een zusje bij krijgen. Achter Julia schuilt een sympathieke familiezaak van dynamische twintigers en dertigers: broer en zus Julie (30) en Emmanuel Claerbout (28) en de brouwende broers Mathieu (31) en Thibaut Lateur (29). Het kwartet is zonder onderscheid afkomstig uit het Kortrijkse.

Sinds de lancering van het blonde degustatiebier Julia-the Birth, gaat het hard voor Julia. Het verfrissend aperitiefbiertje heeft een alcoholpercentage van 5,7 procent en is erg toegankelijk dankzij zijn unieke samenstelling: fruitige citrustoetsen, zachte afdronk en beperkte bitterheid. Nu willen de initiatiefnemers een vervolg breien aan hun succesvolle opstart en zorgen voor een tweede origineel bier. Koken kost geld en daarom wordt een crowdfunding opgestart om geld in het laatje te brengen. Gezien de knappe commerciële prestaties van Julia, is dit ongetwijfeld een aanrader om rendabel in te stappen.

Julia is momenteel al in ruim honderd horecazaken en drankenhandels te drinken of te kopen, van de Kust tot in Brugge, Kortrijk, Gent, Antwerpen en zelfs Limburg. De productieplanning voor 2019 is op ruim vijfhonderd hectoliter voorzien. Julia wordt gebrouwen in brouwerij Eutropius in Menen. Julie en Emmanuel Claerbout en de brouwende broers Mathieu en Thibaut Lateur vinden de tijd nu rijp om het lekkere aperitiefbiertje een broertje of zusje te geven. Op termijn willen ze ook geld om in een eigen brouwinstallatie en productielijn te voorzien: van het malen van echt graan tot het bottelen en verpakken. Het viertal hoopt op 10.000 euro.

ULTIEME DROOM

“Julia #2 zal voor onze crowdfunders in augustus worden voorgesteld tijdens een uniek lancerings event”, klinkt het. “Het is nog een staatsgeheim, maar het wordt zeker geen bruin bier. We trekken de unieke combo van vol in smaak en laag in alcohol door in Julia #2. We creëren met onze crowdfunding een community, die zorgt voor het voortbestaan van Julia op lange termijn. We hebben eenieders steun en input nodig om verder te evolueren en te groeien. Het geld is onder meer nodig voor het ontwerp van het etiket, creatie van het recept, productie van zeker 5.000 liter, flessen, kroonkurken, bedrukte dozen, promotiemateriaal, betalen van BTW en accijnzen, enzovoort. We zijn trouwens ook nog op zoek naar een naam voor Julia #2. Gaan we richting 15.000 euro of meer, kunnen we deelnemen aan een eerste buitenlandse beurs en Julia zo wereldwijd uitrollen, wat een droom is.”

Crowdfunders, storten kan vanaf 10 euro, krijgen ook beloningen zoals flesjes Julia, design glazen, gift boxen, t-shirts en sweaters. “Let’s do this together”, luidt de boodschap van het viertal aan de community. Het buitengewoon creatief gemaakte lanceringsfilmpje geeft alvast alleen maar goesting en dorst naar meer.

info: filmpje en de volledige tekst en uitleg staan op https://nl.ulule.com/juliabelgium/

Bron : http://www.madeinwest-vlaanderen.be – Karel Cambien

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Basic Square

Julia Belgium

julia@juliabelgium.be

www.juliabelgium.be

+32 476 47 91 13

Belgian Brew Brothers BVBA

Avelgemstraat 96

8550 Zwevegem

BE0677921320

BELFIUS BE52 0689 0709 3709