top of page

Julia in France

Fan de Carotte - Parijs

Fan de Carotte is gelegen in het hartje van Parijs, de wijk Batignolles in het 17e arrondissement. Fan de Carotte is een buurtkantine die huisgemaakte gerechten op de kaart heeft staan, bereid met lokale en seizoensgebonden producten die zij met zorg heeft geselecteerd. Het is een heel leuk en hip concept. Echt iets voor Julia!

Sinds dit voorjaar (mede door corona) is het ook een plaatselijke kruidenierswinkel, met verse producten (fruit, groenten, zuivelproducten, verse babyvoeding).

Fan de Carotte werd in 2019 opgericht door Valentine. Zij had de wens om een plek te creëren voor de mensen binnen en buiten het 17de arrondissement, waar ze kunnen samen zijn en elkaar ontmoeten bij een lekker gerechtje, brunch of koffie. Valentine was al een lange tijd gepassioneerd door keuken en leuke combinatie maken met verse producten. Met de hulp van haar vriendin Julie kon ze haar droom ook waarmaken. Fan de Carotte werd uitgebouwd tot een gezellig stekje en een echte hotspot waar jong en oud welkom is.


Bij Fan de Carotte worden al de gerechjes zorgvuldig bedacht en gemaakt door Valentine en Julie. Zo kunnen ze worden aangepast aan elk seizoen, elk moment van het leven en voor hun klanten. Ze selecteren elk product met zorg, delicatesse en liefde, door sterke banden te smeden met hun leveranciers, de landbouwers en al de mensen die met Fan de Carotte samenwerken. Ze handelen in een kort circuit met de landbouwers, met respect voor de planeet en hun eigen waarden.


Fan de Carotte heeft geen vaste menukaart. Ze veranderen iedere week de samenstelling van hun aanbod, want ze streven er naar de beste producten te kunnen serveren, die zijn dus afhankelijk van seizoen en beschikbaarheid. Een vrolijke, oprechte, familiale en vriendelijke keuken die van generatie op generatie wordt doorgegeven. Een heel eerlijk proces en puur proces. Iets waar Julia zich volledig in kan herkennen.Via de kantine/brunchbar en hun marktje/kruidenierszaakje bieden zij een selectie van verse producten die ze ook in hun keuken verwerken in frisse en kleurrijke recepten. In het kruidenierszaakje kan je groenten en fruit verkrijgen per stuk of in een mooie mand. Ze hebben ook een crêperie in het marktje en hebben een mooi aanbod aan biologische en verse baby voeding.


Verder kan je Fan de Carotte ook inschakelen voor jouw feestje of evenement, zowel bij professionele gelegenheden, als privé gelegenheden; van ontbijt tot verjaardagsfeest.
 36 views0 comments

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page