top of page

Julia in Spain

Lambicus Bar - Barcelona

Enkele meters van Avinguda Paral·lel zal je Lambicus Bar en Lambicus Shop vinden. Twee hotspots waar je kan genieten van de beste en meest originele referenties binnen de Belgische biersector. Op deze plek deel je je passie met hop. Lambicus beschrijft zichzelf als ' het paradijs van belgisch bier in Barcelona.


In de bar en shop is er een collectie aanwezig van maar liefst meer dan 400 soorten bier, bijna allen Belgisch weliswaar. Er is ook een kleine selectie van Catalaanse bieren. Het assortiment is dus zeer uitgebreid. Je vindt er gerijpt bier, lámbicas en enkele unieke, speciaal geselecteerde bieren uit het bieren-universum.


Iedere maand organiseren ze verschillende biertastings. Het is een heel unieke ervaring voor zowel mensen die slechts een beginner zijn in de bierwereld en hun kennis willen verbreden of echte bierkenners; die al sinds jaar en dag expert zijn in het veld.

Waarom Belgisch?

Waarom zij voor Belgische bieren kozen als hoofdproduct? Vast en zeker voor de kwaliteit. De biercultuur in België staat wereldwijd bekend als de beste en de grootste. De biercultuur is in België dan ook zeer groot. De diversiteit (trappisten, abdij bieren, lambic, fruitbieren, op vat gerijpte bieren etc.) is een grote troef. Ze kozen ook voor het Belgische assortiment omdat zij er reeds kennis over hadden en er zich in hebben verdiept. Ze hebben er zelf een passie voor gecreërd.

Naast het Belgische assortiment hebben ze ook een selectie aan Catalaanse bieren opgenomen. Hier willen ze toch graag de lokale ondernemers/ brouwers een hart onder de riem steken. Ze hopen ook zo de biercultuur bekender te maken in Catalonië en verder uit te breiden.


Lambicus werkt meestal met ambachtelijke producenten en ondanks het feit dat ze enkele van de bekendste merken hebben, is het grootste deel van hun aanbod gebaseerd op weinig bekende bieren. Ze promoten altijd het biologische product en staan achter een eerlijke proces.


Achter de schermen

Henk Cortier is de zaakvoerder van Lambicus, een ondernemer en een avonturier. Hij is geboren en getogen in België en besloot later te verhuizen naar het warme Barcelona. Hij doet zijn werk met passie en is zelf een fervente bierliefhebber. Zijn kennis en smaak bracht hij met alle plezier mee om andere mensen dingen bij te leren.


De communicatie van Lambicus naar hun volgers en subscribers toe is heel uniek. Ze hebben een youtube-kanaal waar regelmatig filmpjes op gepost worden. In de hoofdrol speelt ' Mr. Lambicus'. Een rode kip die wordt gezien als de officiële proever van elk nieuw biertje.

Lambicus heeft zelf een eigen bierenclub (Club Cervecero). Wanneer je lid bent van de ze club ontvang je iedere maand een selectie van 12 kwaliteitsbieren met de bijhorende kaarten bij jouw thuis.


 

119 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page